Ebook The Incredible iBook Dronken van weemoed Popular Formats

  • Posted on: 28 May 2016
  • By: admin
Author: Published: 1993 by BoekWerk (first published 1860)
Dronken van weemoed
.
Ebook's Language: Dutch Book's Rating:
366 ratings
Related Tags: Poetry, Non Fiction, European Literature, French Literature, Writing, Essays, Cultural, France, Literature, 19th Century, Classics, Philosophy, Literature Rate Stars: 3.86 of 5 stars
Download Format: iBook, RTF, MOBI, DOC, FB2, ePub, DJVU, TXT, PDF More Info: Paperback, 155 pages

Electronic Book Review:

Een onbeperkte vrijheid wordt in de teksten van Baudelaire geopenbaard. De enige regels die hij gehoorzaamt, zijn de regels van zijn innerlijke beleving. Zijn buitengewone gevoeligheid leidt zijn genie, gevoeligheid bij de vreugde van een arm kind dat met een rat speelt, bij de droefenis van de weduwen, bij de neerslachtigheid van de mensen die verpletterd zijn door hun dr Een onbeperkte vrijheid wordt in de teksten van Baudelaire geopenbaard. De enige regels die hij gehoorzaamt, zijn de regels van zijn innerlijke beleving. Zijn buitengewone gevoeligheid leidt zijn genie, gevoeligheid bij de vreugde van een arm kind dat met een rat speelt, bij de droefenis van de weduwen, bij de neerslachtigheid van de mensen die verpletterd zijn door hun droombeelden, bij het lijden van de onbegrepen minnaar.
Een andere regel is die van de Verlichting. In de ogen van een vrouw ziet Baudelaire de eeuwigheid. Engelen verschijnen om hem te behagen, maar ook de duivel en Eros.

Categories: